Baltijas mednieku portāls - Mednieku forums. Viss medībām - www.hunters.lv

BALTIJAS MEDNIEKU PORTĀLS

Doties uz saturu 

Padziļinātā meklēšana
  • Ātrās saites
    • Neatbildētajos ierakstos
    • Aktīvās tēmas
    • Meklēt
  • Forumi
  • Lietotāji
    • Komanda
  • BUJ
  • Ienākt
  • Reģistrēties
  • Meklēt
  • Ienākt
  • Reģistrēties
  • Sākumlapa MEDĪBAS Trofejas, virtuve, zvēri
  • Meklēt
    • Pulkstens: 26 Jan 2021, 20:43
    • Visi laiki ir UTC+02:00

Meža gaļas konservi.

Moderātori: 12345, mga, jukox, duplets

Pievienot komentāru
  • Print view
Padziļinātā meklēšana
298 posts
  • Lapa 1 no 30
    • Doties uz lapu:
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
  • …
  • 30
  • Tālāk
wolf
Mednieks
Mednieks
Ieraksti: 87
Pievienojās: 09 Jūn 2009, 15:34
Atrašanās vieta: Jēkabpils raj.

Meža gaļas konservi.

  • Quote

Publicētautors: wolf » 10 Jūn 2009, 19:35

Es rīkojos šādi:
gaļu sagriežu mazos gabaliņos,burkās iekšā, uz 0.5 l burciņu tējkaroti sāls, ,,kniebienu'' piparu, 1 lauru lapu, 1ēdamkaroti uzbriedināta želatīna, vāku virsū, autoklāvā iekšā. Iepumpēju 2 atm., tad lieku uz plīts, karsēju līdz 4 atm., nogriežu gāzi, uz 4 atm. paturu stundu, izslēdzu gāzi, lai atdziest.Kad spiediens nokrities līdz 2 atm., izlaižu gaisu, autoklāvu atskrūvēju, burkas izņemu. Vēl citreiz pievienoju šķeltos dzeltenos vai pelēkos zirņus, iepriekš nomērcētus, liekas,ka tie garšīgāki par pašu gaļu. Varbūt kāds rīkojas savādāk?
Uz augšu
Profila attēls
Verino
Medību vadītājs
Medību vadītājs
Ieraksti: 3738
Pievienojās: 01 Apr 2008, 11:40
Atrašanās vieta: Latvijas vidus Daugavas krasts

Re: Meža gaļas konservi.

  • Quote

Publicētautors: Verino » 11 Jūn 2009, 02:30

Uz reiz sakārojās uzzināt, vai autoklāvs rūpnieciski ražots, jeb vietējo meistaru izgatavots? Un vai ir cerība ieraudzīt pieminētās uzpariktes bildi, ideālā variantā, ar visiem izmēriem.
Cik noprotu, iepriekšējā mērcēšana izslēdz "granātas efektu" zirņiem mitrumā uzbriestot?
Manā prātā var būt tikai trīs attaisnojami iemesli, lai kādai radībai izņemtu dzīvību.
1. Lai to apēstu.
2. Ja tas grib apēst tevi.
3. Ja tas grib apēst to, ko apēst gribi tu.
Uz augšu
wolf
Mednieks
Mednieks
Ieraksti: 87
Pievienojās: 09 Jūn 2009, 15:34
Atrašanās vieta: Jēkabpils raj.

Re: Meža gaļas konservi.

  • Quote

Publicētautors: wolf » 11 Jūn 2009, 10:19

pašreiz neesmu laukos, tā varētu nofočēt. Katls paštaisīts, no melnā metāla, sienas no 6 mm, dibens un vāks no 8 mm bleķa. Pa perimetru skrūves ik pēc 6-7 cm. Manā katlā var salikt 24 o.5 l burkas. Svars pamatīgs, divatā uz plīts jāceļ piepūstiem vaigiem. Izmēriem nav nozīmes, var taisīt arī krietni mazāku. Vākā manometrs, jo jākarsē līdz 4 atm.Arī nipelis, kur gaisu piepumpēt. Tika visai ātri un primitīvi uztaisīts, nu jau tura kādus gadus 10. Citiem gan ieteiktu taisīt no nerūsējošā tērauda, mans rūsējošais paliek ar katru gadu plānāks.Kā nekā atombumba. nekādu termometru nav un nav arī vajadzīgs. katlam apmali, pie kā vāks skrūvējas, gan ieteiktu taisīt kādu 10 cm platumā, lai blīvi neizspiež. Laikam iepriekšējā rakstā aizmirsu pateikt, ka ūdens jāielej, lai burkas būtu pilnībā nosegtas.Man burkas ir 2 stāvos, virs viņām ap 2 cm ūdens, vēl līdz vākam paliek ap 10-15 cm telpa.
Zirņus var nebriedināt, tikai tad jāatstāj vairāk vietas burkā, un jāpielej kādi 50 g ūdens, jo viņi briestot izsūks visu šķidrumu.
Kad uzlieku gāzes plīts, ieslēdzu 2 riņķus, pēc apm. 2.5 stundām uzkarst līdz 4 atm., tad apm. stundu paturu un izslēdzu.esmu noturējis pat trīs stundas, viss ir pavisam mīksts, jūk ārā. tik nevajag vairāk par 4 atm. karsēt, būs piedeguma garša. esmu tā gatavojis arī putnus un zivis, normāli sanāk.
Uz augšu
Profila attēls
Verino
Medību vadītājs
Medību vadītājs
Ieraksti: 3738
Pievienojās: 01 Apr 2008, 11:40
Atrašanās vieta: Latvijas vidus Daugavas krasts

Re: Meža gaļas konservi.

  • Quote

Publicētautors: Verino » 12 Jūn 2009, 19:11

Vai nevarētu būt, ka ilgāk karsējot ( līdz tām 4 atmosfērām) piedeguma garša rodas no želatīna? Kā nekā, tā pati galdnieku kaula līme, saukta arī par karstlīmi, vien ir, tikai daudzkārt tīrāka. Ir gadījies želatīnu pārkarsēt atklātā traukā, smirdēja bezdievīgi, uz mēles jau protams neprovēju, bet gan arī garša nebija neko labāka. Gadus atpakaļ viens paziņa (nu jau labākos medību laukos) arī taisīja konservus mājās, līdzīgā "ellesmašīnā", tad viņš nelika želatīnu, bet no tirgus sievām iepirka mājas cūča ādas, kādas nu kuras, citas pavisam bez nekā, citas, ar visu speķīti ap 0,5 - 2 centimetri biezumā. Katrā burkā lika pa vairākas tādas pirksta garuma cūkādas strēmeles un tie konservi arī labi saželēja.
Manā prātā var būt tikai trīs attaisnojami iemesli, lai kādai radībai izņemtu dzīvību.
1. Lai to apēstu.
2. Ja tas grib apēst tevi.
3. Ja tas grib apēst to, ko apēst gribi tu.
Uz augšu
wolf
Mednieks
Mednieks
Ieraksti: 87
Pievienojās: 09 Jūn 2009, 15:34
Atrašanās vieta: Jēkabpils raj.

Re: Meža gaļas konservi.

  • Quote

Publicētautors: wolf » 12 Jūn 2009, 21:13

Ja gaļu liek ar visām cīpslām, krimtelēm, želatīnu var nelikt, sarecēs. ja tīru gaļu, tad želatīns jālek, arī šķidruma vairāk sanāk, gaļu burkās arī diezgan saspiežu, citādi sasēdīsies, pusburka sanāks. piedegums no želatīna nerodas 100 %, nevajag tikai karsēt 5 atm. un vairāk. Gaļu burkās lieku līdz kakla sašaurinājumam, var nedaudz vairāk, bet nevajag pārspīlēt, var nošaut vāku. Ja kāds vāks būs nost, laižot gaisu ārā, jau smaržos pēc tušonkas. man pa šiem gadiem tikai kādi pāris vāki ir izšāvuši, slikti aizvākoti.
Uz augšu
Profila attēls
Verino
Medību vadītājs
Medību vadītājs
Ieraksti: 3738
Pievienojās: 01 Apr 2008, 11:40
Atrašanās vieta: Latvijas vidus Daugavas krasts

Re: Meža gaļas konservi.

  • Quote

Publicētautors: Verino » 23 Jan 2010, 22:59

Ja kāds kāro konservus nevis burkās, bet bundžās taisīt, tad te var iegādāties aiztaisāmo. Vienīgi vietējie meistari varbūt var tādu uztaisīt nedaudz lētāk.

http://www.ravintolalaitepalvelu.com/purkinsulkijat.htm
Pielikumi
6789098.jpg
Manā prātā var būt tikai trīs attaisnojami iemesli, lai kādai radībai izņemtu dzīvību.
1. Lai to apēstu.
2. Ja tas grib apēst tevi.
3. Ja tas grib apēst to, ko apēst gribi tu.
Uz augšu
Profila attēls
Verino
Medību vadītājs
Medību vadītājs
Ieraksti: 3738
Pievienojās: 01 Apr 2008, 11:40
Atrašanās vieta: Latvijas vidus Daugavas krasts

Re: Meža gaļas konservi.

  • Quote

Publicētautors: Verino » 08 Jūn 2010, 23:25

Projekts "cūka burkā", lēnām bet neatlaidīgi ir virzījies uz priekšu. Izmantots tika gāzes balons, 12 milimetrus bieza tērauda plāksne, padomijas laiku alumīnija pelmeņu taisāmais, kurš precīzi der par grīdu burkām, 6 barelu drošības vārsts, bezkameru diska ventīlis, monometrs, termometrs un šis tas no misiņa cauruļu savienojumiem.
Pielikumi
7890987.JPG
9098777.JPG
8978998.JPG
Last edited by Verino on 09 Jūn 2010, 10:21, edited 1 time in total.
Manā prātā var būt tikai trīs attaisnojami iemesli, lai kādai radībai izņemtu dzīvību.
1. Lai to apēstu.
2. Ja tas grib apēst tevi.
3. Ja tas grib apēst to, ko apēst gribi tu.
Uz augšu
Profila attēls
Verino
Medību vadītājs
Medību vadītājs
Ieraksti: 3738
Pievienojās: 01 Apr 2008, 11:40
Atrašanās vieta: Latvijas vidus Daugavas krasts

Re: Meža gaļas konservi.

  • Quote

Publicētautors: Verino » 08 Jūn 2010, 23:44

Šobrīd esmu ticis tik tālu, ka pārbaudīts ir ar 8 barelu spiedienu (bez drošības vārsta). Vārsts sāk atvērties pie 5,5 bareliem, uz 4,5 bareli uzdzītais spiediens tik pat rādīja arī pēc 24 stundām. Atliek vēl uztaisīt statīvu ar diviem gāzes degļiem uz kuriem to "šaitan mašinu" likt virsū, nu un tad it kā atliek tikai darbināt. Jā, no materiāliem vēl nepieminēju divas 16 mm skrūves ar uzgriežņiem, divus sastatņu regulējamās lejas daļas posmus 15 cm garumā, 5 mm biezu tehnisko gumiju. Un vēl ap 8 grami dārgmetāla - sudraba, ar ko ventīļa korpuss tika ielodēts 1/2" X 8mm vara caurulēm paredzētajā pārejas korpusā. :)
Pielikumi
87987789.JPG
78909789.JPG
8768765.JPG
Manā prātā var būt tikai trīs attaisnojami iemesli, lai kādai radībai izņemtu dzīvību.
1. Lai to apēstu.
2. Ja tas grib apēst tevi.
3. Ja tas grib apēst to, ko apēst gribi tu.
Uz augšu
Profila attēls
Uldis
Medību vadītājs
Medību vadītājs
Ieraksti: 1105
Pievienojās: 17 Apr 2008, 17:12
Atrašanās vieta: Jēkabpils

Re: Meža gaļas konservi.

  • Quote

Publicētautors: Uldis » 10 Jūn 2010, 10:35

Kā bez trokšņa dabūji balonu vaļā, nejau nu ar metāla zāģīti :roll: ?
Uz augšu
Profila attēls
Verino
Medību vadītājs
Medību vadītājs
Ieraksti: 3738
Pievienojās: 01 Apr 2008, 11:40
Atrašanās vieta: Latvijas vidus Daugavas krasts

Re: Meža gaļas konservi.

  • Quote

Publicētautors: Verino » 10 Jūn 2010, 12:16

Uldis rakstīja:Kā bez trokšņa dabūji balonu vaļā, nejau nu ar metāla zāģīti :roll: ?

Izlaidu visu cik bija palicis un izskrūvēju ārā krānu. Tad izlēju to smirdoņu, ko liek klāt gāzei un kura sakrājas balona apakšā. To gan labi tālu no mājas dariet, tā vieta vēl mēnešiem smirdēs. Tad ar šļūtni balonu pielēju pilnu ar ūdeni, apgāzu uz sāna un ar ripu līdz ar augsējā metinājuma apakšas malu, nogriezu galu nost. Jāļauj balonam kādu mēmesi pastāvēt un beigt smirdēt, varbūt līdzētu arī kārtīga mazgāšana.
Last edited by Verino on 10 Jūn 2010, 13:17, edited 2 times in total.
Manā prātā var būt tikai trīs attaisnojami iemesli, lai kādai radībai izņemtu dzīvību.
1. Lai to apēstu.
2. Ja tas grib apēst tevi.
3. Ja tas grib apēst to, ko apēst gribi tu.
Uz augšu

Pievienot komentāru
  • Print view
298 posts
  • Lapa 1 no 30
    • Doties uz lapu:
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
  • …
  • 30
  • Tālāk

Atgriezties uz “Trofejas, virtuve, zvēri”

Iet uz
  • MEDĪBAS
  •    Medību inventārs
  •    Medību paņēmieni un ieteikumi
  •    Medību stāsti
  •    Medību bildes
  •    Trofejas, virtuve, zvēri
  • IEROČI
  •    Medību ieroči
  •    Sporta ieroči
  •    Optika
  •    Munīcija
  •    Remonts, apkope
  •    Naži, loki, arbaleti u.c.
  • AR MEDĪBAM SAISTĪTAS TĒMAS
  •    Sacensības
  •    Izstādes
  •    Juridiskie jautājumi
  •    Transports
  •    Medību suņi
  •    Mūsu veikals
  •    Viedokļu apmaiņa
  •    Riga Shooting Center
  •    Foruma jautājumi
  •    Literatūra
  • ZINĀŠANAI
  •    AKTUĀLI
  •    PAR FORUMU
  •    MEDNIEKAM BŪT IZDEVĪGI

Kurš ir online

Pašlaik šo forumu skatās: No registered users lietotāji un 1 viesis

  • Sākumlapa
  • Visi laiki ir UTC+02:00
  • Dzēst visus foruma cookies
  • Komanda
  • Uzzināt vairāk
Powered by phpBB® Forum Software © phpBB Limited Color scheme created with Colorize It.
Style by Arty