Baltijas mednieku portāls - Mednieku forums. Viss medībām - www.hunters.lv

BALTIJAS MEDNIEKU PORTĀLS

Doties uz saturu 

Padziļinātā meklēšana
  • Ātrās saites
    • Neatbildētajos ierakstos
    • Aktīvās tēmas
    • Meklēt
  • Forumi
  • Lietotāji
    • Komanda
  • BUJ
  • Ienākt
  • Reģistrēties
  • Meklēt
  • Ienākt
  • Reģistrēties
  • Sākumlapa MEDĪBAS Trofejas, virtuve, zvēri
  • Meklēt
    • Pulkstens: 21 Jan 2021, 04:15
    • Visi laiki ir UTC+02:00

Medījuma gaļas sagatavošana

Moderātori: 12345, mga, jukox, duplets

Pievienot komentāru
  • Print view
Padziļinātā meklēšana
123 posts
  • Lapa 1 no 13
    • Doties uz lapu:
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
  • …
  • 13
  • Tālāk
culligan
Dzinējs
Dzinējs
Ieraksti: 37
Pievienojās: 09 Jūl 2008, 10:14
Atrašanās vieta: Rīga+Kurzeme

Medījuma gaļas sagatavošana

  • Quote

Publicētautors: culligan » 08 Dec 2008, 16:02

Pastāsta kā iespeķojat medījuma gaļu!? jā - un kurā brīdī
Uz augšu
mga
Moderator
Moderator
Ieraksti: 918
Pievienojās: 14 Apr 2008, 11:05
Atrašanās vieta: Rīga,Ādaži,Mālpils,Sigulda, Cēsis un mežā

Re: Medījuma gaļas sagatavošana

  • Quote

Publicētautors: mga » 08 Dec 2008, 16:07

es cepot sepeti iespeķoju uzreiz, var sadurt caurumus un salikt iekšā vai arī pārklāt ar špeķa šķēlēm.
Uz augšu
Profila attēls
Bandito
Site Admin
Site Admin
Ieraksti: 2251
Pievienojās: 27 Mar 2008, 12:44
Atrašanās vieta: Mālpils, Rīga

Re: Medījuma gaļas sagatavošana

  • Quote

Publicētautors: Bandito » 08 Dec 2008, 21:34

Jā, baigi labi ir, kad sadurtos caurumos iespiež speķa klucīšus! Vēl glaunāk, kad kūpinātu speķi - uzreiz pareizais smeķītis... :(
Silent leges, inter arma!
Uz augšu
Profila attēls
jukox
Moderator
Moderator
Ieraksti: 1252
Pievienojās: 01 Apr 2008, 16:48
Atrašanās vieta: Dobele
Sazināties:
Sazināties ar jukox
Web lapa

Re: Medījuma gaļas sagatavošana

  • Quote

Publicētautors: jukox » 09 Dec 2008, 01:24

Laikam tēma jādzēš - bīstama veselībai, var aizrīties ar siekalām vai dabūt čūlu. :mrgreen:
Pieauguši vīri no maziem zēniem atšķiras tikai ar rotaļlietām. Mazajiem tās ir jautras un lētas bet lielajiem dārgas un nopietnas.
Uz augšu
Profila attēls
Verino
Medību vadītājs
Medību vadītājs
Ieraksti: 3738
Pievienojās: 01 Apr 2008, 11:40
Atrašanās vieta: Latvijas vidus Daugavas krasts

Re: Medījuma gaļas sagatavošana

  • Quote

Publicētautors: Verino » 23 Jan 2009, 12:39

Gandrīz gads riņķī,kopš pēdējās piebildes šajā tēmā un cerams tās čūlas visi jau apārstējuši. :)
Pēc iepriekšējām medībām pārrunas pie akniņām par šo un to ieilga un tika pārrunāta arī dažādu medījumu novesšana līdz galdam. Mazliet izbrīnēja dažu attieksme pret buka miesām - sauss kā piepe,tik vien kā kotletes un šašliks sanāk,i to ...
Tā kā buku skaits ir jūtami pieaudzis un šeiņu krietni vairāk,tad ne reti ir tā - ko nu,vienam pašam jānokārto vesels āzis!? :o
Tad varbūt kādam noder mans variants (nepretendējot uz "velosipēda" izgudrošanu :D ). Un it kā ne sezonā,bet cik tad vairs tālu līdz pirmajam jūnijam.

Ņemam buku,("nomizotu un iztīrītu"),kraujam uz galda,izņemam karbonādi un visus lielos kāju muskuļus. Spranda ar kakla karbonādi līdz ar pirmajām ribām tiek atdalīta. Pārējais tiek atkaulots,bukam drīzāk jāsaka atgaļots,jo to kaulu šamajam vairāk,kā miesas ;) Lielie muskuļi ar ROKĀM tiek sadalīti ja tā var teikt,daivās,ar nazi tikai piepalīdzot.
Un tā mums sanāk četras kaudzītes no kurām viena ir kauli + vēl bļodiņa ar aknām,nierēm un sirdi.

1. Kauli - cilvēka labākajam draugam (ar to es domāju ne sievu,bet suni un labāk viņam tos kaulus dot vārītā veidā),bet ja pašiem ir tāda vēlēšanās - būs buljons.
2. Spranda ar visu kakla karbonādi tiek sadalīta pa skriemeļiem,stingri apcepta un uz 2 - 3 stundām katiņā sutināties - būs šmorītis.
3. Aknas,sirdi un nieres (ja kāds grib,arī plaušas) savāra,samaļ un pastingri uzkarsējot tajā iemaisa labu margarīnu - būs pastēte.
4. Karbonāde tiek sgriezta kubiņos un marinādē iekšā,Latviešu nacionālais ēdiens gatavs - būs šašliks.
6 Lielie muskuļi tiek sagriezti 1 - 1,5 cm. šķēlēs šķērsām šķiedrai,izklapēti,tad olā,rīvmaizē un uz pannas. Sacepto katliņā aplej ar ūdeni (var buljonu) un sutina +/- 2 - 3 stundas uz bailīgas uguns un - 'būs karbonāde.
7. Gaļa pēc atkaulošanas un cīpslainie atgriezumu gali,kas palika no lielajiem muskuļiem gaļas maļamajā iekšā,kopā ar (var žāvētu) mājas rukša speķi,visu smaisa,tad apcep saviļātās bumbiņas,katliņā sutināties un - būs kotletes.

Tad nu nobeigumā varu teikt,ka falšo karbonādi un pastēti ēd pat tie,kuri saka,ka tādas krūmu aitas neēdot un plus visām jau ierastajām garšvielām (kuras es izmantoju diezgan dāsni) no sirds iesaku muskatriekstu un kadiķu ogas. Kā pamanījāt,viss izņemot šašliku tiek sutināts - sargies pats,tad arī dievs sargās ... Jo arī buka gaļā ir manīti balti "graudiņi" 1 - 2 mm. diametrā.
Un tā,ragi pie sienas,gaļa galdā (vai pagaidām saldētavā),iekšas un āda nolikta stratēģiskā vietā vārnu un citu "beztiesīgo" medībām,tad nu pāri paliek tikai buka rējiens un šāviena troksnis ... :roll:
Manā prātā var būt tikai trīs attaisnojami iemesli, lai kādai radībai izņemtu dzīvību.
1. Lai to apēstu.
2. Ja tas grib apēst tevi.
3. Ja tas grib apēst to, ko apēst gribi tu.
Uz augšu
wildboy
Dzinējs
Dzinējs
Ieraksti: 30
Pievienojās: 30 Dec 2008, 15:44

Re: Medījuma gaļas sagatavošana

  • Quote

Publicētautors: wildboy » 23 Jan 2009, 15:34

Var arī cepeškrāsni buka aizmugurējo cisku cept kamēr paliek samērā brūna, varētu teikt pat melna. Sānāk ļoti garšīgi, tikai jattceras ielikt žāvēta speķa gabaliņus iekšs ciskas tad sanāk karalisks ēdiens!
Uz augšu
Profila attēls
Verino
Medību vadītājs
Medību vadītājs
Ieraksti: 3738
Pievienojās: 01 Apr 2008, 11:40
Atrašanās vieta: Latvijas vidus Daugavas krasts

Re: Medījuma gaļas sagatavošana

  • Quote

Publicētautors: Verino » 28 Jan 2009, 21:00

Te mazliet no skandināvu mednieku pieredzes,kā sadalīt un ko pagatavot no mežacūkas, alņa un stirnas.
Pielikumi
vildsvin_mežacūka_.jpg
alnis.JPG
stirna.JPG
Last edited by Verino on 02 Jūn 2009, 08:49, edited 2 times in total.
Manā prātā var būt tikai trīs attaisnojami iemesli, lai kādai radībai izņemtu dzīvību.
1. Lai to apēstu.
2. Ja tas grib apēst tevi.
3. Ja tas grib apēst to, ko apēst gribi tu.
Uz augšu
Profila attēls
Verino
Medību vadītājs
Medību vadītājs
Ieraksti: 3738
Pievienojās: 01 Apr 2008, 11:40
Atrašanās vieta: Latvijas vidus Daugavas krasts

Re: Medījuma gaļas sagatavošana

  • Quote

Publicētautors: Verino » 03 Feb 2009, 23:28

Суп из бобровых хвостов


Возьмите два больших бобровых хвоста, или три-четыре маленьких. Снимите кожу и порежьте их на маленькие квадратные (примерно 2,5х2,5 см) кусочки. Поместите их в эмалированную или глиняную посуду. Залейте сверху чашкой уксуса и добавьте необходимое количество воды, чтобы все кусочки оказались покрыты жидкостью. Оставьте замачивать на ночь (или примерно на 8 часов). Слейте жидкость, и добавьте один галлон (3,79 л) или необходимое количество холодной воды, чайную ложку перца, две чайных ложки соли, большую мелко нарезанную луковицу, чашку риса, и поставьте на огонь. После закипания варите в течение примерно 20 минут. Перед подачей к столу добавьте томатного соуса по вкусу и по чайной ложке сельдерея, соли и сушеной петрушки.


Жаренные бобровые хвосты


Количество: 1 порция

2 Бобровых хвоста 1/4 чайной ложки перца
1/2 чашки уксуса 1/4 чашки масла
1 столовая ложка соли 1/4 чашки вишневого или столового вина
2 чайных ложки соды 1 чайная ложка сухой горчицы
1/4 чашки муки 1 чайная ложка сахара
1/2 чайной ложки соли 1 столовая ложка соуса Worcestershire (или другого)

1. Бобровые хвосты очистите от кожи, тщательно промойте. Залейте водой с добавлением 1/2 чашки уксуса и 1 столовой ложки соли и оставьте на ночь.
2. На следующий день, выньте хвосты из раствора, промойте, и залейте водой с добавлением соды - 2 чайные ложки на литр воды. Доведите до кипения, и кипятите на медленном огне в течение 10 минут. Слейте воду.
3. Обваляйте хвосты в муке.
4. Растопите масло в тяжелой сковородке с ручкой и обжарьте хвосты на небольшом огне.
5. Смешайте вино с горчицей, сахаром, мелкопорезанным чесноком и соусом Worcestershire (или другим).
6. Добавьте к бобровым хвостам и жарьте перемешивая на небольшом огне, в течение 10 минут.
Pielikumi
bebra aste.jpg
Last edited by Verino on 24 Mar 2009, 01:22, edited 1 time in total.
Manā prātā var būt tikai trīs attaisnojami iemesli, lai kādai radībai izņemtu dzīvību.
1. Lai to apēstu.
2. Ja tas grib apēst tevi.
3. Ja tas grib apēst to, ko apēst gribi tu.
Uz augšu
Džonis.
Medību vadītājs
Medību vadītājs
Ieraksti: 1176
Pievienojās: 01 Apr 2008, 10:10

Re: Medījuma gaļas sagatavošana

  • Quote

Publicētautors: Džonis. » 22 Feb 2009, 15:49

Šīs tēmas ievadā derētu brīdinājums - Izsalkušiem ienākt aizliegts! :twisted:
Tagad zināmu iemeslu pēc esmu spiests forumu atstāt ... :mrgreen: Iešu revidēt virtuvi. Un viss tikai tādēļ, ka nebija brīdinājuma.

Ja nopietni, tad būšu pateicīgs visiem, kas varētu padalīties ar labām receptēm - kaut vai ieskanētu attēlu formātā. Liels paldies Verino par jau paveikto ieguldījumu!
Ja aizmirstu - atgādiniet - jāieskanē un jāieliek receptes no Masķer Ružjo.
Uz augšu
Profila attēls
Verino
Medību vadītājs
Medību vadītājs
Ieraksti: 3738
Pievienojās: 01 Apr 2008, 11:40
Atrašanās vieta: Latvijas vidus Daugavas krasts

Re: Medījuma gaļas sagatavošana

  • Quote

Publicētautors: Verino » 22 Feb 2009, 21:52

Džoni,speciāli Tev,lai būtu kur aci pamielot. Tā izskatās šašliks no buka karbonādes. :)
Pielikumi
buka šašliks.jpg
buka šašliks.jpg (54.52 KiB) Apskatīts 13719 reizes
Manā prātā var būt tikai trīs attaisnojami iemesli, lai kādai radībai izņemtu dzīvību.
1. Lai to apēstu.
2. Ja tas grib apēst tevi.
3. Ja tas grib apēst to, ko apēst gribi tu.
Uz augšu

Pievienot komentāru
  • Print view
123 posts
  • Lapa 1 no 13
    • Doties uz lapu:
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
  • …
  • 13
  • Tālāk

Atgriezties uz “Trofejas, virtuve, zvēri”

Iet uz
  • MEDĪBAS
  •    Medību inventārs
  •    Medību paņēmieni un ieteikumi
  •    Medību stāsti
  •    Medību bildes
  •    Trofejas, virtuve, zvēri
  • IEROČI
  •    Medību ieroči
  •    Sporta ieroči
  •    Optika
  •    Munīcija
  •    Remonts, apkope
  •    Naži, loki, arbaleti u.c.
  • AR MEDĪBAM SAISTĪTAS TĒMAS
  •    Sacensības
  •    Izstādes
  •    Juridiskie jautājumi
  •    Transports
  •    Medību suņi
  •    Mūsu veikals
  •    Viedokļu apmaiņa
  •    Riga Shooting Center
  •    Foruma jautājumi
  •    Literatūra
  • ZINĀŠANAI
  •    AKTUĀLI
  •    PAR FORUMU
  •    MEDNIEKAM BŪT IZDEVĪGI

Kurš ir online

Pašlaik šo forumu skatās: No registered users lietotāji un 1 viesis

  • Sākumlapa
  • Visi laiki ir UTC+02:00
  • Dzēst visus foruma cookies
  • Komanda
  • Uzzināt vairāk
Powered by phpBB® Forum Software © phpBB Limited Color scheme created with Colorize It.
Style by Arty